Stucwerk

Kom meer te weten over welke soorten stucwerk wij leveren

Wat is stucwerk

Wat is stucwerk? Stucwerk wordt al jaar en dag gebruikt om wanden, plafonds, maar ook vloeren egaal af te werken. Dit kan zowel binnen als buiten. Vroeger werd stucwerk al gebruikt om gebouwen waterdicht af te werken. Tegenwoordig zijn er veel meer soorten stucwerk met allemaal hun eigen eigenschappen.

Waar wordt stucwerk voor gebruikt?

Waar het vroeger echt een praktische zaak was om gebouwen te behouden en geen vocht in je woning te krijgen. Zijn er tegenwoordig veel meer redenen om stucwerk te gebruiken. Het decoratief afwerken van wanden en plafonds is misschien wel de grootste reden om tegenwoordig stucwerk te gebruiken.

Een andere reden waar stucwerk vaak voor wordt gebruikt, is het renoveren van woningen of het onderhoudsarm maken van badkamers en keukens met stucmiddelen zoals beton ciré.

Z

Tevredenheidsgarantie

Zo hoef jij je nergens druk over te maken

Z

Verzekerd van kwaliteit

Wij werken uitsluitend met vakmannen

Z

Eerlijke prijzen

Door een efficiënte werkwijze kunnen wij lage prijzen bieden

Voordelen van stucwerk

Stucwerk heeft veel voordelen. Een belangrijk voordeel van het stucen van je woning is het verbeteren van de isolatie waarde van de ruimte. Omdat het materiaal warmte kan vasthouden en reflecteren. Daarnaast zijn er ook hele duurzame oplossingen, zoals leemstuc. Ook het onderhoudsarm maken van een badkamer kan een groot voordeel zijn. Doordat je geen voegen hebt, verklein je de kansen op schimmels.

Nog een belangrijk voordeel is dat stucwerk in veel verschillende structuren en kleuren aangebracht kan worden, waardoor je iedere ruimte naar eigen wens kan inrichten. Als laatste en misschien wel het grootste voordeel, stucwerk kan bijdragen aan het verhogen van de waarde van je woning. Dit is natuurlijk geen garantie, maar een expert kan jou ongetwijfeld helpen om een goede keuze te maken

Stukadoor aan het werk in het centrum van almere met stucwerk

Soorten stucwerk

Verschillende soorten stucwerk bestaan uit verschillende soorten materialen. zo kan bestaat er: gipsgebonden stucwerk, cementgebonden stucwerk, kalkgebonden stucwerk en leemstuc.

Ook heeft ieder type stuc zijn eigen structuur. Denk bijvoorbeeld eens na over welke structuur je op je wanden wilt. Je kunt kiezen voor: gladstucwerk, schuurwerk, spachtelputz, granol, betonlook of bijvoorbeeld tadelakt. 

Bedenk ook goed op welke muren je wilt gaan stucen. Niet iedere stucmiddel is geschikt voor iedere ruimte. Zo heb je stucwerk voor binnen, buiten, plafonds, vloeren en bijvoorbeeld voor vochtige ruimtes.

Wist je dat Stukadoorsbedrijf Almere jou kan helpen met het aanbrengen van al deze soorten stucwerk? Maak vandaag nog een afspraak of stel je vraag telefonisch

 

Glad stucwerk

Gladstucwerk past perfect in een modern interieur. Op dit moment is gladstucwerk verreweg de meest voorkomende structuur. Vooral in nieuwbouwwoningen is dit erg populair. Zo logisch als het klinkt is het ook. glad stucwerk voorziet jouw woning van gladde muren. Gladstucwerk bestaat vaak uit een mengsel van cement, zand en water. Het kan ook bestaan uit kalk, zand en water of bijvoorbeeld gips, zand en water. Wat de beste keuze is voor jou? Dat hangt af van de ondergrond, de gewenste afwerking en het gewenste eindresultaat.

Glad stucwerk
Spacspuitwerk

Spackspuitwerk

Spackspuitwerk is een afwerking die vooral binnen wordt gebruikt in bijvoorbeeld woon-, eet- of slaapkamers. Spackspuitwerk is het machinaal aanbrengen van egale korrilige structuur op je wanden. 

Het mooie van spacspuitwerk is dat het relatief goedkoop is en als het door een vakman met de juiste techniek wordt aangebracht, dan is het een efficiënte manier om je muren en plafonds snel egaal af te werken. Stukadoor Almere kan je hier ook mee helpen.

Decoratief stucwerk

Decaratief stucwerk kan uit verschillende soorten stucwerk bestaan. Iedere soort heeft dan ook zijn eigen uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan spachtelputz. Hier zitten kleine steentjes in verwerkt waardoor je een groffe korrelstructuur aan kunt brengen aan je wanden. Specifiek spachtelputz kan ook al in kleur worden aangebracht. Sierpleister heeft ook een korrelstructuur en kan ook in kleur worden aangebracht. Het verschil is dat de structuren anders ogen.

Andere vormen van decoratief stucwerk zijn: Beton Ciré, Tadelakt, venitiaans stucwerk, Granito (vloeren) en bijvoorbeeld leemstuc.

Je kunt ook decoratief stucwerk nemen in de vorm van gipsornamenten, zoals het plafond roset op de afbeelding of bijvoorbeeld een kooflijst.

 

 

plafond roset
Beton Cire

Waterbestendig stucwerk

Tegenwoordig is stucwerk niet meer alleen voor je woonkamer, maar ook voor vochtige ruimtes, zoals: Badkamers, keukens en toiletruimtes. Maar ook zijn er waterbestendige stucwerken voor buiten. Buiten wordt er vooral gebruik gemaakt van Cementgebondenpleister, kalkpleister, siliconenpleister, minerale pleisters of bijvoorbeeld crépi.

Waarom kiezen voor Stukadoor Almere

Tevredenheidsgarantie

Niet tevreden over het geleverde resultaat? Dan gaan wij door tot jij tevreden bent. De klant staat bij ons voorop!

eerlijke prijzen

Dankzij onze jarenlange ervaring werken wij erg snel en efficiënt. Hierdoor bespaar jij op de kosten en bieden wij scherpe prijzen.

Verzekerd van kwaliteit

Wij maken uitsluitend gebruik van de beste producten. Daardoor weet jij zeker dat je een hoge kwaliteit afwerking krijgt.

Handige tips, hier moet je op letten

Wanneer is stukwerk goed?

 Wanneer jij je stucwerk wilt uitbesteden, dan is het belangrijk dat je het aan een professional uit handen geeft. Maar hoe weet je nu of de persoon waar je mee samenwerkt een goede stukadoor is? Tja, dat zal altijd lastig blijven. Wat wel handig is om te weten, dat geen enkele stucadoor garantie kan geven tegen scheuren. Ook wanneer je stucwerk volgens het boekje aanbrengt blijft er altijd een kans op scheuren. Overleg dus goed met jouw stucadoor hoe jullie hier samen mee omgaan.

Geeft een stukadoor aan dat hij daar garantie op kan geven? Dan is dat gelijk een rode vlag! Alle alarmbellen gaan af! Uit de buurt blijven. Uit eigen ervaring horen wij vaak dat stukadoors deze garantie geven en daarna met de noorderzon vertrokken zijn. Ze hebben opeens geen telefoon meer en hebben nooit bestaan. 

Hoe gek het ook klinkt, muren bewegen en “ademen”. Dit is belangrijk voor de aanhechting van het stucwerk. Op deze manier zorgt de muur ervoor dat vocht erdoorheen kan. Let er dan ook op dat als je je muur gaat spuiten of verven, dat je damp doorlatende latex verf gebruikt. Zo verklein je de kans op scheuren. 

Kortom je moet er zelf een goed gevoel bij hebben en vooral vooraf goede afspraken maken.

 

Hoe vlak is een gestucte muur?

Ondanks dat muren er super glad uitzien, en dit vaak ook wel zijn, kan er hier en daar verschil zitten in de dikte van het stucwerk. Ook dit kun je nagenoeg niet voorkomen. Er zijn wel normen opgesteld door NOA stucadoorsbond. Hierin geven zij een voorbeeld dat op een lengte van 2 meter een stuclaag een vercchil van 4 tot 5 millimeter mag hebben. Er zijn veel richtlijnen opgesteld.

 

Scheuren in het stucwerk

Zojuist is het al een keer vermeld, maar scheuren zijn zeker niet altijd te voorkomen. Houdt hier op voorhand dan ook rekening mee. Dit ligt zeker niet aan de dienst doende stukadoor. De oorzaak zijn vaak verzakkingen of bewegelijke muren. Dit zie je veel bij nieuwbouw huizen, maar het komt ook zeker voor bij oudere woningen. In sommige gevallen kan het duidelijk zijn waar de zwakke plekken zitten. Dit kun je vragen aan de stukadoor. De één heeft hier iets meer zicht op dan de ander. Dit inzicht komt voort uit ervaring.

Wat kost stucwerk

Wil jij een indicatie van de kosten? Kijk dan eens op de tarieven pagina. Je kunt natuurlijk ook altijd bellen voor het vragen naar actuele prijzen. Wij kunnen het beste een prijs geven wanneer wij de situatie kunnen bekijken.

Tarieven

Vanaf 8,- per m²

Incl. materiaal

incl. btw

Tevredenheidsgarantie

Niet tevreden?

Samen zoeken we naar een oplossing.

 

Vraag vandaag nog een offerte aan voor jouw klus!

Je kunt ons 24/7 mailen

Heb je vragen of wil je graag een op maat gemaakte offerte? Vul dan alle zo compleet mogelijk in.

 

Contact formulier